Dolfijn Wat is de Dolfijn

Waar reguliere therapie├źn niet het beoogde resultaat halen kan zwemmen helend werken op gehandicapten. De tijd die de Dolfijn heeft word gebruikt om kinderen en volwassenen met motorische of meervoudige handicaps zich te laten ontspannen in water. Hierdoor wordt hun bewegingsmogelijkheid vergroten en wordt de fysieke pijn verlicht.

Er is namelijk gebleken dat met name het werken in het element water, mede doordat alle zintuigen worden geprikkeld, een bijzondere, positieve invloed heeft op de geest, het onderbewuste en het bewustzijn. Daardoor is deze methode van werken ook zeer waardevol gebleken voor geestelijk gehandicapten, mensen met autisme en bijv. sub-comapati├źnten.

Hoewel voor iedereen een weldaad, zullen in het bijzonder mensen met een hersenletsel dat zich uit in enkelvoudige en meervoudige handicaps, zoals oa motorische en/of mentale handicap, autisme, hyperkinesie (ADHD), dementie enz. en mensen met problemen als reuma, MS, spierziekten, chronische pijnen… zeer gebaat zijn bij deze les