Perioden en kijklessen

Een periode in superspetters methodiek bestaat uit 8 lessen van 45 minuten. Bij de IJsselmeeuwen geven we op het moment van schrijven 1 les per week. Dit houd in dat een periode bij de IJsselmeeuwen over het algemeen 8 weken duurt.

De vraag van ouders die we vaak krijgen is, “Ik heb gelezen dat mijn kind met 10 tot 11 maanden een diploma superspetters zou hebben.”. Er zijn inderdaad zwemscholen die een “versneld” traject aanbieden, deze zien er dan vaak als volgt uit:

  • 2 keer per week 45 minuten lessen, een periode zou dan in 4 weken afgerond zijn.
  • 1 keer per week 2 x 45 minuten lessen met 15 minuten pauze. Ook dan zou een periode in 4 weken zijn afgerond.

We hebben plannen binnen de IJsselmeeuwen om een start te doen met 2 keer per week 45 minuten lessen. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend.

Kijkles

Tijdens de laatste les van een periode is er een moment voor de ouders om te komen kijken. De kinderen laten zien wat ze geleerd hebben en is er uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen of feedback te geven.

Om het geheel te vieren, ontvangen de kinderen aan het einde van de les een certificaat waarop staat welke handelingen ze in de afgelopen periode geleerd hebben. Zo weten de ouders in welke periode hun kind zwemt en weet het kind in welk periode hij/zij zit.